Q-Fieldservice als RMA oplossing

Dankzij de flexibele inrichtingsmogelijkheden van de Q-Fieldservice (QFS) applicatie kan deze op meerdere manieren binnen een organisatie ingezet worden. Een van deze manieren is als ondersteuning voor het RMA proces.

Om het RMA proces te ondersteunen maken we binnen QFS gebruik van de mogelijkheid om o.b.v. de status wisselingen van een order email berichten te kunnen versturen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid gecreëerd om via een iFrame de RMA meldingen door uw klant vanaf uw eigen website te laten invoeren. De velden die via deze iFrame door uw klant ingevuld moeten worden zijn vrij te bepalen waarvoor we gebruikmaken van de invullijst mogelijkheden binnen QFS.

Schematisch ziet het proces binnen QFS er als volgt uit:

De hierboven weergegeven mail momenten zijn uiteraard vrij aanpasbaar en uiteraard wordt tijdens de implementatie de inhoud van de mails samen met u bepaald.

Uiteraard zijn er vele aanpassingen/inrichtingen in het proces mogelijk zoals bijvoorbeeld het onderscheiden van verschillende ordersoorten/processtromen voor particuliere en zakelijke klanten.

Wilt u een demo of vrijblijvend de mogelijkheden voor uw organisatie bespreken vul dan hier het contactformulier in.