KPN

"De applicatie wordt door iedereen die er mee werkt als zeer gebruiksvriendelijk ervaren."

KPN Critical Communications blij met Q-Fieldservice

Zeer tevreden medewerkers: een droom van iedere manager!
De introductie van Q-Fieldservice per 1 maart 2011 binnen de afdeling Critical Communications heeft geleid tot een grotere medewerker tevredenheid. De applicatie wordt door iedereen die er mee werkt als zeer gebruiksvriendelijk ervaren.

KPN Critical Communications
KPN Critical Communications levert en onderhoudt Mission Critical communicatie systemen. Enkele voorbeelden: C2000 (alle openbare orde en veiligheidsdiensten), GSM-Railway (Veiligheidscommunicatienetwerk voor alle gebruikers van het spoor in Nederland) en CTS (alle portofoon en mobilofoonverkeer op Schiphol).

De medewerkers werken landelijk 24/7 en dat 365 dagen per week. Zeer snelle responstijden ten tijden van storingen zijn een must!

KPN CC en Quality IT
Half 2010 kwam ik in contact met het bedrijf Quality IT tijdens mijn speurtocht naar een gebruiksvriendelijk plansysteem wat ik op een eenvoudige wijze kon koppelen aan mijn BAAN ERP systeem. Na een aantal gesprekken was ik er van overtuigd dat Quality IT met het plansysteem Q-Fieldservice mij dat kon bieden. Mijn indruk: een zeer complete doch eenvoudige tool zonder (complex) maatwerk.
In februari gestart met implementeren en overzetten van gegevens uit mijn oude plansysteem en sinds maart wordt alles gepland vanuit Q-Fieldservice.

Wat zijn voor mij de belangrijkste voordelen van het werken met Q-Fieldservice
Binnen mijn groep van Planners heeft het voor een rust gezorgd: tickets zijn snel en zonder omwegen makkelijk te plannen.

Planning KPN BMS

De koppeling met mijn BAAN ERP systeem heeft geleid tot een enorme tijdwinst omdat de noodzakelijke gegevens vanuit Q-Fieldservice automatisch worden ingelezen.

De acceptatie van een nieuw plansysteem door alle Field Engineers was in zeer korte tijd gerealiseerd. Iedere Field Engineer heeft op een zeer gebruiksvriendelijke manier via een Windows smartphone toegang tot zijn planning en tickets. De uitstraling, de monteur die informatie via zijn smartphone krijgt, wordt door onze klanten als zeer professioneel ervaren.

Het inzien van elkaars planning heeft geleid tot meedenken van de medewerkers buiten met de Planning. Sindskort heb ik ook de Projectleiders en Engineers toegevoegd aan Q-Fieldservice planning. Dit geeft hun inzicht in eventuele beschikbare capaciteit van de Field force, maar is ook gelijk een registratie middel voor de gewerkte uren van henzelf aan de diverse projecten. Op deze manier hoeven zij geen time tickets meer te schrijven.

Al met al ben ik blij deze keuze te hebben gemaakt en zijn de medewerkers die er mee moeten werken elke dag ook blij met mijn keuze.

Kees Veraart
Manager Planning & Support
KPN Critical Communications

Contact

Heeft u vragen en wilt u direct een antwoord? Neem dan contact op via 085 – 4896230

We zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 – 17.00 uur

Plan uw route