Pulse Business Solutions

Mobile Field Service binnen Microsoft Dynamics AX

Standaard oplossing: van opdracht tot akkoord klant, inzichtelijk en beheersbaar

Klanttevredenheid en een uitstekende service-dienstverlening vormen de basis voor het binden en behouden van klanten. Snelle, foutloze en efficiënte serviceprocessen zijn cruciaal. Pulse en Quality IT zijn een partnership aangegaan om haar klanten hierin te ondersteunen.

De unieke service totaaloplossing is voor organisaties die hun operationele kernprocessen willen uitbreiden en completeren met specifieke functionaliteit op het gebied van geautomatiseerde afhandeling van buitendienstprocessen. Ter plaatse raadplegen van klantgegevens, afhandelen van service-orders, efficiënt plannen van buitendienst servicemonteurs en real time boeken van tijd en materiaal liggen daarmee binnen handbereik.

Peter de Gram, Sales Manager Quality IT: “De kracht van onze samenwerking zit in het combineren van jarenlange specifieke branchekennis van Pulse met de specialistische kennis van Quality IT op het gebied van mobiele fieldservice automatisering.” Hiljon te Boome, Director Operations Pulse vult aan: “Door een integrale optimalisatie van serviceprocessen in combinatie met Microsoft Dynamics AX ondersteunen wij gezamenlijk bedrijven die het van cruciaal belang vinden om hun services naar hun klanten te moderniseren en telkens te verbeteren. Service en onderhoud zijn daarbij voor veel organisaties steeds belangrijker wordende componenten in de jaarlijkse omzetbijdrage en winstgevendheid. In veel gevallen zijn het bovendien de bepalende factoren voor klantenbinding en –tevredenheid. Niet onbelangrijk in deze tijden.”

MS-AX

Contact

Heeft u vragen en wilt u direct een antwoord? Neem dan contact op via 085 – 4896230

We zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 – 17.00 uur

Plan uw route